Aamuvarhaisella käytettyäni koirat pakkasessa (-28!) pissalla menin takaisin nukkumaan ja heräsin vasta kymmenen jälkeen. Siinä aamutoimet rauhassa tehtyäni ja kahvia juodessani havaitsin, että Kirillä on avautumisvaihe alkanut. Sikiövesi tuli Kirin omaan petiin, mutta sitten siirryimme kahdestaan pentulaatikkoon rupattelemaan ja odottelemaan tilanteen kehittymistä. Soitin Hilkalle ja sanoin, etten osaa sanoa vielä kauanko tässä menee. Hilkka sanoi että laittaa auton lämpiämään ja soitellaan myöhemmin. Kiri oli rauhallinen, mutta ajoittain puski ovasti päätä kainalooni ja tunki syliin. Hieroin sitä ja pian polttoja alkoikin tulla 10 min välein. Ja eipä aikaakaan, kun ensimmäinen penneli puski maailmaan ja sen jälkeen puolen tunnin välein kaikki muutkin. Kolmen pennun (ensimmäisen kohdun sarven tyhjenemisen) jälkeen Kiri piti tunnin tauon, ja sitten synnytti taas puolen tunnin välein vielä kaksi pikkuista. Odottelimme vielä, mutta Kiri vaikutti aivan siltä, että kaikki ovat nyt syntyneet. Se hoiti aivan itse koko synnytyksen, pentujen puhdistamisen ja kaiken. Todella hienoa! Ja eikös täydellinen koira synnytäkin sunnuntaina ja keskellä päivää? 

Meillä on siis kaksi blue merle narttua, yksi black tricolor narttu, yksi blue mere uros ja yksi black tricolor uros. Kaikki pennut ovat oikein pontevia ja lähtivät heti syömään hyvin.

Hilkka ehti paikalle kun kaikki pienokaiset olivat nähneet päivänvalon ja Kiri esitteli tietysti ylpeänä lapsosiaan ja hoitotaitojaan. Hilkka käytti Kirin pikapissalla ja minä siivosin laatikon. Sitten käytin Kirin pesulla ja sen jälkeen sille maistuikin ihan kunnon ateria.

Pamista tuli mummo.